Gezinshuiszorg

In de regio Zuid Oost Utrecht zijn we op zoek naar gezinshuizen waar kinderen, die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, in een normale en stabiele gezinssituatie kunnen opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Een gezinshuis is wat anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is een betaalde baan. Het is echter geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd in hun leven.

Wat doet een gezinshuisouder

Gezinshuisouders zijn 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak complexe problematiek. De nadruk ligt hierbij op observeren, begeleiden en stimuleren. Hierbij werk je samen met onder andere de biologische ouders en het netwerk van het kind. Je biedt structuur en kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen.

Als gezinshuisouder:

  • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
  • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
  • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
  • weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;
  • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;
  • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen; beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).